درمان ها

درمان ها یک مجله خبری است

درمان ها

درمان ها یک مجله خبری است

۴ مطلب در شهریور ۱۴۰۱ ثبت شده است

روش های درمان اسهال

مهسا محمدی | چهارشنبه, ۳۰ شهریور ۱۴۰۱، ۱۰:۱۰ ق.ظ | ۰ نظر

اکثرا می توان با انجام چندین نکته ساده از ابتلا به اسهال در خانه جلوگیری کرد یا در صورت وقوع آن را درمان کرد. که شامل موارد زیر می شوند:

مواد غذایی شور و شیرین

بزرگترین خطر در یک دوره کوتاه اسهال کم آبی بدن یا از دست دادن آب و مواد مغذی از بافت های بدن است. اگر بیش از سه بار در روز اسهال داشته باشید و مایعات کافی مصرف نکنید، ممکن است دچار کم آبی شوید. کم آبی در صورت عدم درمان می تواند عوارض جدی ایجاد کند.
دکتر دونالد کربی، متخصص بیماری های گوارشی، می گوید بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی، مصرف مایعات حاوی نمک و شکر است. نمک از دست دادن مایعات را کند می کند، در حالی که قند به بدن کمک می کند تا نمک را جذب کند.
دکتر کربی می‌گوید: «ما این منظور را نداریم که مردم به طور کلی نمک بخورند، اما وقتی اسهال شدید دارید، می‌خواهید مطمئن شوید که نمک و شکر کافی دریافت می‌کنید تا از مراجعه به اورژانس جلوگیری کنید.»

پروبیوتیک ها

راه دیگر برای کمک به بهبود روده از عفونت اسهالی، مصرف پروبیوتیک‌ها است. یک غذا یا مکمل غذایی حاوی باکتری‌های زنده، که جایگزین یا به باکتری‌های مفیدی که معمولاً در دستگاه گوارش یافت می‌شوند، می‌افزایند.
دکتر کربی می گوید در حالی که لازم است زمان ابتلا به اسهال از محصولات لبنی خودداری کنید، اما یک استثنا قابل توجه وجود دارد.
ماست یا کفیر، یک نوشیدنی تخمیر شده شیر که حاوی پروبیوتیک است. اینها می توانند باکتری های مفیدی را که بدن شما با اسهال دفع می کند، بازگرداند. فقط مطمئن شوید که ماست یا کفیر قند کمی دارد، زیرا سطوح بالاتر قند به طور بالقوه می تواند علائم اسهالی (یعنی آب و الکترولیت ها) را در برخی از بیماران بدتر کند.
دکتر کربی می‌گوید وقتی اسهال بیش از چند روز طول می‌کشد، وقت آن است که با پزشک تماس بگیرید. همچنین در صورت احساس درد شدید یا مدفوع حاوی مقادیر قابل توجهی خون یا چرک به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید.

عوارض ابتلا به اسهال

اطلاع نیوز بیان می کند از مهم ترین عوارض این بیماری می توان به کم آبی بدن اشاره کرد که تهدیدی مهم برای سلامتی است. از علایم کم آبی بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    تشنگی بیش از حد
•    کاهش دفع ادرار
•    ضعف و سرگیجه
•    خستگی
•    سردرد
•    ادرار غلیظ و تیره رنگ
•    خشکی پوست و دهان
همچنین در صورتی که این بیماری درمان نشده باقی بماند، می تواند منجر به بیماری های زیر شود:
•    شقاق مقعدی
•    بیماری بواسیر یا هموروئید
در صورت ابتلا به اسهال پیشنهاد میکنیم که سریعا برای درمان اقدام کنید. زیرا درمان این عارضه به مراتب راحت تر از درمان بواسیر یا درمان شقاق است.

  • مهسا محمدی

درمان دارویی شقاق

مهسا محمدی | چهارشنبه, ۹ شهریور ۱۴۰۱، ۰۹:۴۷ ق.ظ | ۰ نظر

شقاق مزمن مقعدی به داروهایی برای شل کردن عضلات اسفنکتر مقعدی مانند نیتروگلیسیرین موضعی یا داروهای فشار خون نیاز دارد. در موارد شدید، تزریق سم بوتولینوم A می‌تواند اعصاب را فلج کند و اسفنکتر مقعد را برای چند ماه شل کند تا امکان بهبودی فراهم شود.
برای شقاق مزمن مقعد، هدف دارو شل کردن اسفنکتر مقعد است تا پارگی بهبود یابد. موثرترین دارو، نیتروگلیسیرین، نیز باعث سردردهای شدید می شود، بنابراین بیماران ممکن است نیاز به استفاده از داروهای کمتر موثر داشته باشند. خبر خوب این است که اکثر درمان های دارویی برای شقاق مقعدی بسیار موثر هستند.

درمان خانگی

شقاق مقعدی، مانند بریدگی روی پوست، معمولاً طی هفت تا هشت روز بهبود می یابد. پس از بهبودی شقاق، درمان خانگی شامل جلوگیری از عود می شود. برای جلوگیری از یبوست و حرکات سخت روده که می تواند باعث ایجاد شقاق مقعدی شود، به نوشیدن آب زیاد و خوردن یک رژیم غذایی سرشار از فیبر ادامه دهید.
مانند بریدگی روی پوست، شقاق مقعد به زمان نیاز دارد تا پاشنه پا شود. هدف از درمان در خانه جلوگیری از یبوست و حرکات سخت روده است که فشار بیشتری بر شقاق وارد می کند. شل کردن اسفنکتر مقعد نیز به بهبود شقاق کمک می کند.
•    آب بیشتری بنوشید. نوشیدن آب زیاد مدفوع را نرم تر کرده و راحت تر دفع می کند.
•    فیبر بیشتری بخورید. فیبر یک ملین حجم دهنده است و حرکات منظم روده را تقویت می کند.
•    از نرم کننده های مدفوع یا ملین های اسمزی استفاده کنید. هم نرم‌کننده‌های مدفوع و هم ملین‌های اسمزی محتوای آب مدفوع را افزایش می‌دهند و باعث نرم‌تر شدن و راحت‌تر دفع آن‌ها بدون فشار آوردن به اسفنکتر می‌شوند.
•    حمام گرم بگیرید. حمام 10 تا 15 دقیقه ای گرم یا حمام سیتز که سه بار در روز انجام شود، اسفنکتر مقعد را شل می کند و جریان خون به مقعد را افزایش می دهد و به تسریع بهبودی کمک می کند.

تشخیص

زخم های شقاق مقعد معمولا به گونه ای هستند که با معاینه فیزیکی اولیه قابل تشخیص اند. در نتیجه زمانی که فرد به پزشک مراجعه می کند، دکتر می تواند در صورتی که زخم بیرون مقعد باشد آن را ببیند. در صورتی که زخم شقاق داخل رکتوم باشد، پزشک معمولا از وسایلی مانند آنوسکوپ، پروکتوسکوپ و… برای معاینه دقیق تر استفاده می کند که این روش ها شامل مشاهده تمام مشکلات مربوط به ناحیه نشیمنگاه است.

شقاق چیست

 

عوارض شقاق چیست؟

در صورتی که به شقاق حاد دچار شده باشید و برای درمان آن اقدام نکنید، زخم به مرحله مزمن می رسد و ممکن است عفونت کند. از دیگر عوارض بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    درد و ناراحتی.
•    کاهش کیفیت زندگی.
•    مشکل در حرکات روده. حتی بسیاری از افراد به دلیل درد و ناراحتی ناشی از دستشویی از رفتن به دستشویی اجتناب می کنند.
•    عود احتمالی حتی پس از درمان.
•    لخته شدن
•    حرکات روده و گاز کنترل نشد

هزینه درمان شقاق با لیزر

  • مهسا محمدی

مزیت درمان فیستول مقعدی با لیزر نسبت به سایر روش ها

مهسا محمدی | سه شنبه, ۸ شهریور ۱۴۰۱، ۱۰:۰۵ ق.ظ | ۰ نظر

عمل جراحی فیستول تا سالها تنها روش درمانی ممکن برای پایان دادن به این بیماری بود ولی با کشف روش لیزر درمانی پزشکان دریافتند که میزان موفقیت این روش درمانی به قدری بالاست که تمامی موارد درمانی توسط آن با موفقیت به سرانجام رسیده است و بیماران با کمترین میزان ممکن با عوارض و خطرات پس از انجام آن مواجه شده اند.

 

از این رو با اطمینان بیشتری این روش به عنوان مناسب ترین گزینه برای عمل جراحی فیستول انتخاب شد.

 

اما چرا درمان فیستول با لیزر تا این حد توانست بیشترین درصد رضایت بیماران را کسب کند و بالاترین میزان موفقیت را در روش های درمانی کسب نماید:

 

از جمله مزیت های لیزر درمانی سرپایی بودن عمل است که بدون نیاز به بستری در بیمارستان انجام می‌گردد.

در حین لیزر درمانی هیچ اثری از خونریزی و درد وجود ندارد.

در روش لیزر درمانی نیازی به انجام بیهوشی عمومی نیست و بیمار فقط تت بیحسی موضعی قرار می گیرد.

در روش لیزر درمانی اثری از تیغ جراحی نیست.

در روش لیزر درمانی فیستول نیازی به تعویض پانسمان نیست.

پروسه ی درمانی توسط لیزر درمانی بسیار کوتاه است و بیمار کمترین مدت دوران نقاهت را تجربه می کند.

در روش لیزر درمانی احتمال ابتلا به عفونت های بعد از عمل و بیماری هایی نظیر هپاتیت به 0 می رسد.

در این روش خبری از عوارض خطرناک و غیرقابل جبران مانند بی‌اختیاری در دفع مدفوع و گاز روده نیست.

 

مراقبت های بعد از عمل فیستول مقعدی

اگر شما هم جزو کسانی هستید که این سوال را دارد، “بعد از عمل فیستول چه باید کرد ؟” ، حتما این نکات را با دقت بخوانید.

 

همچنین برای جلوگیری از ایجاد عفونت و بازگشت مجدد بیماری و سریع تر گذراندن دوران نقاهت بعد از عمل جراحی فیستول دسته ای از مراقبت ها و توصیه ها وجود دارد که رعایت کردن آنها باعث می شود که در مدت زمان سریع تری سلامتی خود را به دست بیاورید و به روند زندگی عادی خود باز گردید.

برای خواندن ادامه مطلب درمان فیستول در ایران ناز کلیک کنید.

  • مهسا محمدی

خون در مدفوع نشانه چیست؟ + علت و “درمان مدفوع خونی”

مهسا محمدی | يكشنبه, ۶ شهریور ۱۴۰۱، ۱۰:۵۱ ق.ظ | ۰ نظر

خون در مدفوع یکی از مشکلات هراس انگیزی است که ذهن تمام افراد مبتلا به آن را درگیر خود می کند. رنگ خون نسبت به قسمتی از دستگاه گوارش که در آن مشکل به وجود آمده متفاوت است. دلایل زیادی برای ابتلا به این بیماری وجود دارند که می تواند از یک بیماری که درمان راحتی دارد مانند بواسیر یا هموروئید تا یک بیماری پیچیده مانند سرطان رکتوم متغیر باشد.

این عارضه همراه با علائم دیگری هم می باشد. به علاوه روش های درمان متفاوتی دارد که در این مقاله تصمیم به بررسی تمام آنها داریم…

خون در مدفوع یا مدفوع خونی چیست؟

خون در مدفوع یا هماتوشزیا که به انگلیسی Blood in stool نامیده می شود، یکی از فوریت های پزشکی به شمار می رود. به طور معمول، شما متوجه خونریزی مقعدی روی دستمال توالت، در آب کاسه توالت یا در مدفوع خود می شوید. اگر خونریزی مقعدی را تجربه کردید، این نکته اهمیت بسیاری دارد که سریعا با یک پزشک متخصص تماس گرفته یا حضوری برای معاینه به او مراجعه کنید. زیرا این عارضه می تواند نشانه یکی از بیماری های نشیمنگاهی یا مربوط به دستگاه گوارش باشد.

چه مقدار خون در مدفوع خطرناک است؟

در برخی موارد، خونریزی مقعدی می تواند یک علامت جزئی از یک بیماری باشد که به راحتی قابل درمان است. به عنوان مثال، هموروئید می تواند باعث خونریزی مقعدی شود. ماندگاری این بیماری معمولا مدت زیادی طول نمی کشد که درمان هموروئید هم اغلب موارد آسان است. در نتیجه با درمان آن خطر جدی برای فرد وجود ندارد. 

با این حال، خونریزی مقعدی گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری جدی مانند سرطان کولورکتال باشد. مهم است که هرگونه خونریزی را که تجربه می کنید پیگیری کنید. اگر زیاد و مکرر بوده یا باعث نگرانی شما می شود، با یک پزشک گوارش در ارتباط باشید تا علت دقیق آن تشخیص داده شود.

منبع

  • مهسا محمدی