درمان بواسیر بدون عمل جراحی با لیزر
مهسا محمدی |
دوشنبه, ۱۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۲۶ ق.ظ |
۰ نظر
وقتی فرد به یک بیماری رنجآور هموروئیدی مبتلا میشود، انتخاب درمان بواسیر برای او مشکل خواهد شد. زیرا همیشه پزشک چند روش درمانی را همراه با معایب و مزایای آن بر سایر روشها توضیح داده و توصیه میکند. در نهایت بیمار است که بین گزینههای ترجیحی پزشک حود انتخاب میکند. وقتی پای درمانهای سنگینتری چون جراحی به میان میآید معمولاً فرد در انتخاب خود حساستر میشود. از میان جراحیهای هموروئیدی انواع لیزری آن از محبوبیت بیشتری در میان مردم برخوردار است. زیرا انسانها تا جایی که بتوانند از تیغ برنده جراحی میگریزند. لیزر برای درمان بواسیر تمامی انواع بواسیر مؤثر است.
درمان بواسیر با لیزر
درمان لیزری بواسیر از چند مزیت بارز برخوردار است که عبارت است از:
این فرآیند برای بیمار بیش از حد دردناک و آزاردهنده نیست؛
اغلب به بستری نیاز ندارد و فرد میتواند در همان روز انجام لیزر از بیمارستان مرخص شود؛
به دلیل نداشتن دود و بخار ناشی از دستگاه بیخطر و ایمن است؛
با امکان انسداد عروق خونی با کمترین میزان خونریزی حین عمل همراه است؛
کمترین آسیب را به بافتهای اطراف تودهی هموروئید میرساند و کمعارضه است؛
زخم حاصل از لیزر سریعتر بهبود مییابد و نشانهی کمتری از عمل بر جا میگذارد؛
دارای درصد مؤفقیت بیشتر و عود کمتری است که البته این مورد به مهارت پزشک نیز بستگی دارد.
جهت مشاوره و آگاهی از هزینه و قیمت درمان بواسیر(هموروئید) با لیزر با ما تماس بگیرید
جراحی هموروئید با لیزر نیز به عنوان یک نوع هموروئیدکتومی لیزری شناخته شده است که کل فرآیند درمان در آن با اشعه لیزر انجام میشود.
درمان هموروئید یا بواسیر با لیزر
درمان بواسیر با لیزر
انعقاد مادون قرمز (IRC) یک روش غیر جراحی کمتهاجمی درمان هموروئید است که به سرعت و به طور گسترده به عنوان یک خط درمانی مؤثر با استقبال مواجه شد و بر سایر روشها پیشی گرفت. یک روش غیر جراحی کمتهاجمی درمان هموروئید است که به سرعت و به طور گسترده به عنوان یک خط درمانی مؤثر با استقبال مواجه شد و بر سایر روشها پیشی گرفت. قابل تحمل بودن، مشکلات و عوارض کمتر ناشی از آن سبب ترجیح آن بر سایر روشها شد. در روش مادون قرمز با استفاده از تماس یک پروب کوچک در ناحیهی بالایی عروق متورم هموروئید و تاباندن نور مادون قرمز به مدت یک ثانیه، رگ بالایی هموروئید را منقبض و سپس منعقد میکنند تا خونرسانی به هموروئید قطع شود. در واقع حرارت ناشی از این نور ناحیه را میسوزاند و خشک میکند. در این روش همانند مسدود کردن رودخانههایی که به یک دریاچه ختم میشوند میتوان منجر به خشک شدن دریاچه شد.
روش انعقاد مادون قرمز برای بواسیرهای کوچک و متوسط و انواع داخلی که با درد و خونریزی همراه هستند و به درمانهای علامتی پاسخ نمیدهند، بسیار کارآمد و مناسب است.
انعقاد مادون قرمز علاوه بر کمهزینه بودن، نیازی به بستری شبانه در بیمارستان ندارد و میتواند حتی به صورت سرپایی در مطب پزشک متخصص بواسیر انجام شود. این روش از اسکلروتراپی مؤثرتر و از روش رابربند زود بازدهتر است و سریعتر نتیجه میدهد. انعقاد مادون قرمز نیاز به آمادگی قبل از عمل خاصی ندارد و طی ده دقیقه انجام میشود، اما بسته به شدت آسیب ممکن است نیاز به تکرار آن برای پوشش تمام نواحی باشد.
به جز احتمال احساس اجابت مزاج بلافاصله پس از عمل به دلیل تحریک کانال مقعد و کمی خونریزی عارضهی دیگری وجود ندارد. استفاده از حمام نشسته آب گرم و مصرف ملین برای نرم شدن مدفوع و راحتتر شدن اجابت مزاج به کاهش ناراحتی پس از انعقاد مادون قرمز کمک میکند.
به منظور پیشگیری از بازگشت مجدد هموروئید در فرد، تغییر در شیوهی زندگی با اضافه کردن فیبر بیشتری به رژیم غذایی، مصرف مایعات فراوان، ورزش روزانه و کاهش وزن اضافی توصیهی میشود.
درمان هموروئید یا بواسیر با روش رابربند
درمان هموروئید یا بواسیر با روش رابربند
بستن باند لاستیکی یا رابربند یک روش درمانی کم تهاجمی هموروئید است که با بستن پایه زایدهی هموروئیدی و قطع جریان خون باعث از بین رفتن آن میشود. هموروئید بسته شده با باند لاستیکی طی یک هفته کوچک شده و میافتد. این درمان فقط برای بواسیرهای داخلی استفاده میشود. در انواع پیشرفته هموروئید داخلی که بافت متورم تا پایین و خارج مقعد کشیده شده است، مناسب نیست. با وجود دردناک بودن روش توسط بسیاری از افراد برگزیده میشود زیرا شاید روشهای کمدردتر به خوبی آن عمل نکنند. در ۸۰ درصد موارد این روش کارآمد است و دیگر نیاز به اقدامات دیگر و جراحی ندارد.
اگرچه ممکن است عمل جراحی برای برداشتن هموروئید (هموروئیدکتومی) نتایج بهتری در دراز مدت از روشهای ثابت کننده مانند بستن باند لاستیکی فرآهم کند، اما جراحی هم گرانتر و هم دورهی نقاهت طولانیتری دارد. همچنین فرد در معرض خطر عوارض بیشتری قرار میگیرد.
این روش برای یک یا دو زایده در مطب به صورت سرپایی و در صورت نیاز همراه با بیحسی موضعی انجام میشود. برای انجام فرآیند در تعداد بیشتر باید فرد تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد. احساس درد و پری ناحیهی مقعد پس از جاگذاری باندهای کشی ممکن است کمی ناخوشایند باشد.
بسته به توانایی و مقاومت بدن هر فرد ممکن است، نیاز یا عدم نیاز به چند روز استراحت پس از آن باشد. این عمل برای برخی افراد آنقدر ساده است که میتوانند بلافاصله به زندگی روزمره و فعالیت عادی خود برگردند. البته باید از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزند.
درد و خونریزی دو عارضهی طبیعی روش رابربند محسوب میشود به شرطی که با این شرایط همراه باشد:
درد حاصل از باند لاستیکی بیشتر از ۲۴ الی ۴۸ ساعت بطول نکشد و با مصرف استامینوفن ساده یا حمام آب گرم نشسته (به مدت ۱۵ دقیقه) کاهش یابد.
خونریزی ۷ تا ۱۰ روز بعد از بستن باند لاستیکی همزمان با افتادن زایدهی هموروئیدی رخ دهد، حجم خونریزی خفیف باشد و خودبهخود متوقف شود.
عوارض جانبی نادر رابربند شامل:
ناتوانی در دفع ادرار (احتباس ادراری)؛
عفونت در ناحیه مقعد؛
درد شدید است که به روشهای تسکین دردی که پس از این روش استفاده میشود، پاسخ نمی دهند. این حالت بیشتر در مواقعی که باند به مناطق انتهایی کانال مقعد که دارای گیرندههای درد فراوان است ایجاد میشود؛
خونریزی از مقعد که برای کاهش خطر آن، توصیه میشود از مصرف آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID) به مدت ۴ تا ۵ روز قبل و بعد از بستن باند لاستیکی خودداری شود.
پس از بستن باند لاستیکی پزشک متخصص بواسیر به منظور تداوم درمان به بیمار خود توصیه میکند با مصرف مایعات فراوان و موادغذایی ملین به حرکت بهتر رودهای و پیشگیری از یبوست کمک کند.
- ۹۶/۰۹/۱۳