درمان ها

درمان ها یک مجله خبری است

درمان ها

درمان ها یک مجله خبری است

چلنیوم چیست؟

مهسا محمدی | پنجشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۲۵ ق.ظ | ۰ نظر

چلنیوم چیست؟
تاریخچه چلنیوم:
درابتدا باید بگویم کلمه چلنیوم همان ( channelium) ترکیبی از channel + aluminium است 
Channel به معنی کانال و یا جسمی u شکل میباشد و چون حروف فارسی ، لاتین ویا اشکال بعد از چسباندن نوارلبه به کنارها شکل u مانند میگیرند ، در زبان لاتین از channel استفاده میشود و بدلیل اینکه جنس لبه این حروف آلومینیوم میباشد ترکیب این دو کلمه را channelium نام گذاشتند و در زبان فارسی عامیانه در کشور ما اصطلاحا چلنیوم گفته میشود. 

گفته میشود در سال 2000 میلادی شرکت mci واقع در کشور اسپانیا ( spania) برای اولین بار توانست با استفاده از آلیاژ آلومینیوم و در طی مراحل فرآوری آن را به شکل ورق هایی با سطح آیینه در بیاورد ، به گونه ای که در ظاهر مانند فلز استیل به نظر میرسد .

این محصول دارای کیفیت بسیار بالا بوده و در برابرنور آفتاب ، گرما و سرما مقاوم بوده و تغییر شکل و رنگ نخواهد داد و از لحاظ زیبایی جلوه خاصی به تابلوها میدهد.

یکی دیگر از محاسن لبه چلنیوم نوار اسفنجی گرد گیر میباشد که شرکت سازنده آنرا به خوبی طراحی و در نظر گرفته است که مانع ورود گرد و غبار و آب به داخل حروف میشود.

لبه چلنیوم دارای یک روکش محافظ نایلونی میباشد که تا زمان ساخت و نصب حروف بروی قسمت براق خواهد ماند و مانع از خط و خش بروی چلنیوم میشود و در پایان کار توسط نصاب به راحتی جدا میشود.نکته لازم به ذکر این است که این روکش محافظ بعد از نصب حتما باید جدا شود در غیر اینصورت پس از چند روز قرار گرفتن در برابر نور آفتاب دیگر از چلنیوم جدا نخواهد شد.

شرکت mci نام این محصول خود را با مارک آلوراپید ( alurapid) وارد بازار نمود که در کشور ما نیز این محصول موجود میباشد و قیمت آن نیز گرانتر از دیگر محصولات مشابه میباشد ، یکی از راه های تشخیص این محصول حک شدن نام برند این محصول (alurapid ) و همچنین ( made in spania ) در داخل لبه چلنیوم میباشد.

چلنیوم در سایزهای 7و9و11 سانتیمتر با رنگهای جیوه ای (نقره ای ) ،میرور(طلایی) و مشکی در بازار موجود میباشد.

بعد از اسپانیا کشور تایوان نیز از این ابتکار بی نصیب نماند و مشابه این محصول را بانام تجاری آلوباند ( aluband) تولید و روانه بازار نمود که این برند نیز در نوع خود مرغوب میباشد.

به تبع بعد ازتایوان کشور چین در تولید مشابه این محصول از تمامی رقبا حتی کشور سازنده اصلی یعنی اسپانیا پیشی گرفت و چلنیوم های مختلفی با انواع مارک ها روانه بازار نمود که برخی از آنها عبارتند از آلوشاین (alushine) ،آلوتیپ alutape))،سهند(sahand) و غیره که امروزه در کشور ما بسیار فراوان یافت میشود.

متاسفانه بین جنس چینی و اصلی آن تفاوت های چشم گیری وجود دارد.

لبه چلنیوم های اصلی ضخیم میباشد و حروف ساخته شده بعد از ساخت از استحکام خوبی برخوردار میشود مخصوصا حروف های درشت و بزرگ ، به همین دلیل است که تابلوسازهای با تجربه برای ساخت حروف بزرگ حتما از لبه های اصلی استفاده می نمایند.

رنگ لبه های چلنیوم اصلی در برابر نور آفتاب و تغییرات جوی در طی سالیان ثابت بوده و تغییر رنگ نداده و همیشه براق خواهد بود.

ولی لبه های چینی نازک میباشد و این نازکی در بعضی از مارک ها به حدی میباشد که با کوچکترین فشار تغییر حالت میدهند و یا سوراخ میشوند، در عوض برای سازنده حروف، کار کردن با آن بسیار آسان میباشدواز این لبه ها برای ساخت حروف های کوچک میتوان استفاده کرد.

یک نوع از چلنیوم بنام لترمکس ( lettermax ) نیز در بازار موجو میباشد که فرق آن با دیگر لبه ها اینست که در بروی لبه حدود 1 سانتیمتر فضایی تعبیه شده که علاوه بر سطح حروف از این قسمت نیز نور دیده میشود و یک زیبایی خاصی به حروف لترمکس میدهد.

مراحل ساخت حروف چلنیوم 

در اینجا میخواهم به ساختار فیزیکی حروف چلنیوم اشاره کنم.

زمانی که حروف یک تابلو در برنامه کرل دراو (coreldrow) و یا اتو کد (autocad)از لحاظ فونت ،سایز و یا ضخامت طراحی شد ،طرح مورد نظر بروی جنس پلکسی گلس (plexi glass) که دارای رنگهای مختلف میباشد لیزر میشود.(در قسمت تابلو های پلکسی plexi در باره این متریال توضیح داده شده است)

پس از اینکه طرح مورد نظر توسط دستگاه لیزر شد نوبت به چسباندن لبه چلنیوم به پلگسی میرسد.

در تابلوسازی هایی که از دستگاه چلنیوم ساز استفاده میکنند مراحل خم کردن ، قوس وشیار بروی لبه چلنیوم توسط دستگاه بصورت کامپیوتری طبق فایل طراحی شده انجام میپذیرد که خالی از اشکال هم نیست ،چون این دستگاه توسط اروپایی ها برای فونت لاتین طراحی و ساخته شده نه برای فونت فارسی ،به همین دلیل در بعضی از موارد اشکالاتی وجود دارد،حتی میتوان گفت که بعضی از این دستگاه ها در طی مراحل ساخت بر روی لبه چلنیوم خط و خش نیز ایجاد میکنند.

در تابلوسازی هایی که مجهز به این دستگاه ها نمی باشند مراحلی خم کردن قوس و شیارها توسط استاد کار ماهر انجام میگیرد.

پس از آماده شدن لبه حروف و لبه تابلو چلنیوم آن را بروی میز آهنی با آهنربا های مخصوص ثابت و جذب یکدیگر میکنند و با چسب 123 و اسپری لبه چلنیوم را به پلکسی میچسبانند.

پس از ساخت حروف چلنیوم نوبت به زیر سازی این حروف میرسد که برای اینکار از ورقهای پی وی سی pvc با ضخامت 8 و 10 میلیمتر استفاده میشود که ابعاد این ورق 120- 240 سانتیمتر میباشد .

این ورقها در مقابل آب ، آفتاب ،گرما و سرما مقاوم بوده و تغییر حالت نخواهد داد و به همین منظور جهت زیرسازی حروف چلنبوم بسیار کاربرد دارد.

حروف چلنیوم ساخته شده بروی ورق پی وی سی قرار گرفته و دور آنرا خط کشی مینمایند و توسط اره برقی برش خورده به نحوی که در داخل چلنیوم زیر نوار گردگیر براحتی قرار بگیرد .

  • مهسا محمدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی